Зеленський просить Раду легалізувати канабіс: Закликав Разумкова зібрати позачергове засідання

Президент Володимир Зеленський просить спікера парламенту Дмитра Разумкова скликати позачергове засідання Верховної Ради, на якому буде розглянуто законопроект про легалізацію медичного канабісу

Журналіст стрічки новин
Зеленський просить Раду легалізувати кан…
Фото: Сайт Офісу президента

Про це повідомив народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко у Telegram, опублікувавши відповідний документ, передає Depo.ua.

"Завтра скликається позачергове засідання Верховної Ради за ініціативою Зеленського, на якому буде розглядатися легалізація медичного канабісу", – написав він.

Звернення Зеленського до Разумкова

Водночас народна обраниця від "Слуги народу" Юлія Гришина повідомила, що 12 липня відбудеться засідання її фракції, де також буде розглянуто документ про легалізацію медичного канабісу.

Скріншот

Що передбачає законопроект про легалізацію медичного канабісу

Документ №5596 "Про внесення змін до деяких законів щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності" був зареєстрований в парламенті ще 2 червня. Він передбачає введення посиленого контролю за обігом канабісу в медичних і наукових цілях. Зокрема, законопроект передбачає електронний реєстр всіх препаратів на основі конопель, їх можна буде придбати виключно за електронними рецептами від лікаря.

Також буде проводитися і ліцензування будь-якої діяльності, пов'язаної з обігом медичного канабісу. Планується, що після ухвалення законопроекту українські вчені та фармацевтична індустрія зможуть проводити клінічні випробування за міжнародними стандартами, а Україна приєднається до країн світу, які успішно використовують коноплю в медичних цілях.

Нагадаємо, 30 червня Комітет Ради підтримав законопроект про легалізацію медичних конопель.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme