Зеленський провів перемовини із Меркель та Макроном: Що обговорювали

Президент України Володимир Зеленський провів онлайн-перемовини із президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлер кою Німеччини Ангелою Меркель

Журналіст відділу новин
Зеленський провів перемовини із Меркель…
Фото: прес-служба президента

Очільники трьох європейських країн обговорили можливі теми майбутнього "нормандського" саміту.

Також Зеленський розповів Макрону і Меркель про поточну ситуацію на сході, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Ті у свою чергу пообіцяли нагадати президенту Росії Володимиру Путіну про "нормандські" зобов'язання його країни.

"Німецький та французький лідери привітали вагомі практичні кроки української сторони, спрямовані на врегулювання конфлікту. Вони запевнили, що їхні держави й надалі докладатимуть усіх необхідних зусиль для мирного врегулювання на Донбасі", – йдеться у повідомленні прес-служби Зеленського.

Нагадаємо, що в Офісі президента наполягають, що зустріч у "нормандському форматі" має відбутися до кінця каденції канцлера Німеччини Ангели Меркель, "бо вона дуже багато для цього зробила". Цікаво, що й сама Меркель хоче встигнути до завершення своєї каденції провести саміт "нормандської четвірки"

Додамо, що останній на сьогодні саміт лідерів країн "нормандської четвірки" відбувся аж у грудні 2019 року, в Парижі. Після цього жодних зустрічей глави "нормандських" держав саме у цьому форматі не відбувалося – в основному, через позицію Росії.

Наприклад, у серпні в Кремлі зробили резонансну заяву по "нормандці" – заявили, що поки нічим наповнити зустріч глав "нормандського формату", тому цей захід немає сенсу організовувати.

Читайте також: "Нормандська" карта: Як її використали Берлін, Київ та Москва

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme