Зеленський розповів, що Україна буде робити зі зброєю від інших країн

Україна буде використовувати зброю та військову техніку, котрі їй надіслали інші країни, виключно для оборони та повернення окупованих Росією територій 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Зеленський розповів, що Україна буде роб…
Фото: zelenskiy_official/Instagram

Також, попри високу обороноздатність та бойову готовність, для України в пріорітеті – дипломатичний шлях повернення окупованих Криму та Донбасу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу 2 лютого, передає Depo.ua

"Для нас дуже важливо, що вся ця зброя, це все – захист. Ми думаємо тільки про мир. Ми думаємо лише про деокупацію територій і лише дипломатичним шляхом", – наголосив Зеленський.

Президент підкреслив, що зараз не готовий зараз публічно говорити, про що з кожною конкретною країною домовлялася Україна та яку ще зброю та техніку вона отримає. 

"Ми підготували окремий перелік (необхідного, – ред.) для нашої армії. Ми вже давно фундаментально розуміємо. що нам треба робити, і що нам потрібно, щоб захищати нашу батьківщину. Ми нарощуємо рівень нашої обороноздатності й спроможності нашої армії", – сказав лідер України. 

Також Володимир Зеленський поділився своєю думкою щодо проблеми санкції проти Росії. Адже Україна та деякі інші держави мають на це питання різні погляди.

"Ми говоримо про превентивні кроки, але лідери світу розділені.Хтось говорить, що санкції мають бути частково превентивними, а хтось каже, що їх потрібно запроваджувати у разі ескалації з боку Росії. Але діалог триває. Це питання саме стримування. Окремо, окрім дипломатичних кроків, які робимо не тільки ми, але й роблять лідери інших європейських держав. Вони одночасно і спілкуються з РФ у тих чи інших форматах і готують перелік санкцій", – сказав президент.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна та Нідерланди узгодили дії задля стримування РФ від подальшої агресії. Нідерландський міністр закордонних справ підтвердив, що його країна рішуче засуджує агресію Росії та підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme