Кулеба обговорив з делегацією Конгресу США комплексне стримування російської агресії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із делегацією Конгресу США та обговорив питання комплексного стримування агресії з боку Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба обговорив з делегацією Конгресу С…
Фото: МЗС

Зокрема, Кулеба заявив про чималу роль у стримуванні російської агресії саме візитів високопоставлених іноземців.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС.

"Україна має надійну двопартійну підтримку США на тлі агресивних дій Російської Федерації. Ми вдячні за цю багаторічну та одностайну позицію обидвох партій Конгресу США", – наголосив міністр.

Зазначається, що сторони обговорили втілення комплексного пакета стримування Росії, зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, пакет жорстких санкцій проти Москви, поглиблення безпекової взаємодії з нашою країною та підтримку з боку США й партнерів стабільності економіки й фінансової системи.

"Кулеба зауважив, що завершенням російської агресії проти України буде не лише деескалація Росією нинішньої напруги, а повне повернення тимчасово окупованих РФ територій України, територій в Донецькій і Луганській областях та Криму, політико-дипломатичним шляхом", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні вже триває розробка особливого плану поведінки у разі розширення військової агресії Росії. Член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що Інструкції щодо дій мирного населення при можливому нападі Росії напрацьовуються.

В МЗС Росії наголосили, що Кремль вважає неприйнятною навіть думку про війну з Україною.

У Міністерстві закордонних справ України назвали чотири напрямки стримування Росії від вторгнення в нашу країну – політично скоординовані, послідовні меседжі Росії, що її потенційне вторгнення в Україну провалиться та призведе до жорстких політичних і економічних санкцій; підготовка економічних санкцій проти РФ; зміцнення співпраці з Україною у військовій сфері та у сфері оборони; підтримка економічної та фінансової стабільності України.

Читайте також: Ціна агресії: Як Зеленський псує гру Байдену

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme