Зеленський розповів, як готується давати відсіч Росії

Президент Володимир Зеленський під час спілкування з іноземними журналістами відповів на запитання про план дій щодо відсічі у випадку повномасштабного вторгнення Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський розповів, як готується давати…
Фото: president.gov.ua

За його словами, потрібно діяти без паніки та озброювати свою армію.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву Зеленського під час прес-конференції у відповідь на запитання про посилення присутності російських військ біля кордонів України.

"Як діяти? Діяти без паніки. У нас потужна армія, озброювати свою армію. У них все є. Ну, всього не буває, наскільки це можна, наскільки дозволяє економіка. Потужна економіка дає можливість збільшувати озброєння, і збільшувати зарплату наших військових… Сьогодні ситуація, коли ми повністю довіряємо нашій армії. Це – не новачки, не якісь там хлопчики. Це – серйозна армія. Якщо ми говоримо про армію рівня НАТО, то ми точно не слабкіше цього рівня", – наголосив він.

Президент додав, що зараз українці повинні робити все, що від них залежить, аби в країні була сильна армія.

"Ми повинні робити все, щоб у нас була міцна армія, якщо почнеться повномасштабна війна. Моральний дух нашого народу він буде стояти пліч-о-пліч і захищати. А сьогодні народ повинен працювати на державу, на економіку та безстрашну армію, яка готова нас захищати", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, в Україні вже триває розробка особливого плану поведінки у разі розширення військової агресії Росії. Член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що Інструкції щодо дій мирного населення при можливому нападі Росії напрацьовуються.

В МЗС Росії наголосили, що Кремль вважає неприйнятною навіть думку про війну з Україною.

У Міністерстві закордонних справ України назвали чотири напрямки стримування Росії від вторгнення в нашу країну – політично скоординовані, послідовні меседжі Росії, що її потенційне вторгнення в Україну провалиться та призведе до жорстких політичних і економічних санкцій; підготовка економічних санкцій проти РФ; зміцнення співпраці з Україною у військовій сфері та у сфері оборони; підтримка економічної та фінансової стабільності України.

Читайте також: Ціна агресії: Як Зеленський псує гру Байдену

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme