Зеленський сказав, чи коректно порівнювати "Квартал 95" з Липецькою фабрикою

Володимир Зеленський заявив, що він не отримує прибутку від діяльності "Студії Квартал 95", як це нібито свого часу робив Петро Порошенко, коли філіал кондитерської фабрики "Рошен" виробляв цукерки в російському місті Липецьк 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Зеленський сказав, чи коректно порівнюва…
Фото: zelenskiy_official / Instagram

Зеленському довелося підняти тему трансляції на російських каналах українського кінопродукту під час російсько-української війни, коли він спілкувався із журналістами.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг президента України 26 листопада. 

Під час нього Зеленському нагадали успіх телесеріалу "Папік", який шведська компанія-посередник продала в прокат на російське телебачення. Росіянам сподобалося спостерігати екранну історію дівчини-ескортниці та актора-пенсіонера й серіал швидко вийшов на перші позиції у рейтингу популярності. 

Зауважимо, що "Папіка" транслював телеканал СТС, який в Україні потрапив під санкції. Причому документ про введення санкцій підписав власноручно президент Зеленський.

"Я не працюю в компанії "Студія Квартал 95" при всій своїй любові.. .Я у жодний трастовий фонд не передавав свою компанію, як зробив це Порошенко.  Тому мені здається, що просто він ішов від тих чи інших дивідендів, а сам у розпал війни торгував", – сказав Зеленський. 

На думку президента, некоректно порівнювати медіапростір з цукерками.

"Ці цукерки продавалися і на тимчасово окупованих територіях. А зі шведами "Студія Квартал 95" уклала договір років за десять до початку війни (російсько-української, – ред.). Це був наш ексклюзивний партнер. Вони продають товар студії в 40 країн", – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, кількома днями раніше журналісти-розслідувачі Watchdogs оприлюднили розслідування щодо державного російськомовного телеканалу "Дом", ідейним натхненником якого був сам президент Володимир Зеленський. Каналу закидають трансляцію радянських серіалів та  мутне фінансування. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme