Зеленський та Байден закінчили переговори: Які теми обговорили

Глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про закінчення розмови лідерів України та США Володимира Зеленського і Джо Байдена

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський та Байден закінчили переговор…
Фото: Twitter Володимира Зеленського

За його словами, розмова Зеленського та Байдена тривала півтори години.

Про це Єрмак заявив під час ефіру ток-шоу "Право на владу", пише Depo.ua.

"Розмова тривала практично півтори години. Президент Байден розповів Зеленському про його саміт з лідером Росії Володимиром Путіним. Також вони обговорили й інші питання", – сказав він.

Єрмак наголосив, що Байден заявив про готовність США та партнерів до безпрецедентних санкцій, у разі агресії Росії проти України. Також Байден і Зеленський обговорили членство України в НАТО.

"Байден дуже чітко сказав – рішення про вступ до НАТО – це тільки рішення українського народу. І він це питання навіть не був готовий обговорювати. Це залежить від України і членів НАТО", – додав глава Офісу президента.

Своєю чергою Зеленський у Twitter повідомив, що під час бесіди з Байденом були обговорені можливі формати врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Завершив півторагодинну розмову з Байденом. Президент США ознайомив мене зі змістом його перемовин із Володимиром Путіним. Також обговорили можливі формати врегулювання конфлікту на Донбасі. Торкнулися перебігу внутрішніх реформ в Україні", – йдеться у повідомленні.

Зеленський та Байден закінчили переговори: Які теми обговорили

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що розмова Зеленського з Байденом розпочалася із годинним запізненням.

Нагадаємо, що початково переговори Зеленського з Байденом мала відбутися на наступний день після онлайн-саміту президентів США та Росії, 8 грудня.

Але перенесення розмови Байдена із Зеленським на четвер, 9 грудня, анонсував Національний радник з питань безпеки США Джейк Салліван.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme