Зеленський та Дуда проведуть зустріч на тлі посилення російської агресії

Президент України Володимир Зеленський та лідер Польщі Анджей Дуда проведуть зустріч

Журналіст стрічки новин
Зеленський та Дуда проведуть зустріч на…
Фото: ОП

Лідери держав планують обговорити російську агресію. Сама зустріч запланована у межах консультацій стосовно переговорів з РФ.

Про це заявив глава Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох, повідомляє Depo.ua з посиланням на PAP.

Він додав, що останнім часом переговори з Росією проходили в різних форматах.

"Попереду тиждень, протягом якого також будуть численні консультації, переважно серед союзників. Наш президент зустрінеться з президентом України", – зазначив Солох.

За його словами, після російсько-американських переговорів є запевнення від американських союзників, що "незалежно від того, що було вирішено, ми – як союзники – будемо інформовані на різних рівнях".

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що до України вирушила глава МЗС Канади Мелані Жолі через загрозу нового вторгнення Росії. Її шестиденна поїздка має підтвердити "непохитну підтримку Канадою суверенітету та територіальної цілісності України".

Довідка: 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки". 10 січня сторони мали двосторонній діалог щодо стратегічної стабільності. Перемовини проходили за зачиненими дверима й тривали майже вісім годин

За результатами зустрічей і переговорів з Росією, які вже відбулись, державний секретар США Ентоні Блінкен виключив можливість поступок у питанні територіальної цілісності України. Він наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення РФ в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

Водночас голова російської делегації – заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков – заявив, що Росія фактично поставила перед Заходом ультиматум – НАТО має відмовитись від "матеріального освоєння" (озброєння) цілої низки країн. Йдеться про держави, які увійшли до складу Альянсу після 1997 року (за останні 25 років) – фактично, про всі постсоціалістичні країни. Втім, сам Рябков, коментуючи шанси втілення таких вимог РФ у реальність, зазначив, що це – малоймовірно.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme