Зеленський у США виступив з промовою в Музеї Голокосту

Президент України Володимир Зеленський виступив перед лідерами єврейських організацій у Музеї Голокосту, США

Зеленський у США виступив з промовою в М…
Фото: Скріншот

Зеленський в ході свого візиту до США привіз оцифровані копії 43 листів, автори яких загинули у серпні 1941 року під час розстрілів єврейського населення в Україні. 

Він передав ці копії до фондів музею Голокосту США, повідомляє Depo.ua із посиланням на Офіс президента.

"Нацизм спробував поневолити людство та захопити світ. Він має багато синонімів, та найбільш моторошний – Голокост. Його жертвами у Європі стали щонайменше 6 мільйонів євреїв, та кожен четвертий з них – з України", – сказав Зеленський.

Він зауважив, що в Україні немає місця нацизму, попри заяви від третіх країн, які називають українців нацистами. Зеленський додав, що своїм указом заснував стипендії для героїв, які ратували жертв Голокосту на території України під час війни.

"Аби розповідати дітям, що таке Голокост, що таке – нацизм. Тут ніколи зарано. Може бути тільки запізно. Менше ніж за місяць 29 вересня пройдуть роковини розстрілу жертв у Бабиному Яру. Я від щирого серця хочу запросити всіх вас, з вашими дітьми та онуками, до Києва, України, аби ми могли усі разом помолитися за душі загиблих у Бабиному Яру", – наголосив президент.

Окрім цього Зеленський нагадав про геноцид українців на сході країни, які відбувається зараз внаслідок російської військової агресії. Він закликав не бути байдужими до війни на Донбасі, окупації Криму та до України.

Нагадаємо, 30 серпня офіційна делегація України на чолі з президентом Володимиром Зеленським вилетіла у Вашингтон.

31 серпня стало відомо, що США, крім обіцяної Україні військової допомоги у розмірі 60 мільйонів доларів, здійснять постачання протитанкових ракет Javelin.

1 вересня оголосили, що Експортно-імпортний банк США надасть Україні допомогу в розмірі 3 млрд доларів після підписання меморандуму про взаєморозуміння.

Читайте також: Перший день візиту Зеленського до Вашингтона: Які угоди уклали Україна та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme