Говорили про ЗВТ та кримських політв'язнів: Зеленський у США зустрівся з Ердоганом

Серед основних тем переговорів – питання звільнення кримських татар, яких утримує Росія

Редактор стрічки новин
Говорили про ЗВТ та кримських політв'язн…
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у рамках свого візиту до США провів зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Переговори президентів відбулися у Постійному представництві Турецької Республіки при ООН, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Зазначається, що сторони обговорили питання допомоги, яку може надати Туреччина у визволенні затриманих російським окупаційним режимом кримських активістів, зокрема Нарімана Джеляла.

Також, як повідомив прес-секретар українського президента Сергій Никифоров, сторони обговорили гуманітарну ситуацію в окупованому Криму й те, "яким чином Туреччина може сприяти звільненню утримуваних осіб, зокрема кримських татар".

Під час переговорів турецький та український президенти також торкнулися низки економічних питань. Зокрема, сторони підкреслили необхідність завершення підготовки та підписання угоди про зону вільної торгівлі між двома країнами. У цьому контексті для України актуальним залишається питання постачання скрапленого газу з Близького Сходу за сприяння Туреччини.

Крім того, у рамках зустрічі Зеленський та Ердоган порушувалися питання військового співробітництва, зокрема у військово-морській сфері.

Нагадаємо, 20 вересня розпочався робочий візит Володимира Зеленського до США. Президент прибув до Нью-Йорка для участі у 76-й сесії Генасамблеї ООН. 22 вересня заплановано його виступ у загальних дебатах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme