Зеленський ухвалив грошову допомогу для молодих фермерів: Що про це відомо

Президент Володимир Зеленський підписав закон про фінансове стимулювання діяльності фермерських господарств 

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський ухвалив грошову допомогу для…
Фото: president.gov.ua

Зокрема, документом передбачені виплати грошової допомоги для молодих фермерів.

Кошти будуть виплачуватись протягом перших трьох років після створення фермерського господарства, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що фінансову допомогу будуть виплачувати коштом державного бюджету. Йдеться про Український державний фонд підтримки фермерських господарств. Також допомога може надаватися за рахунок місцевих бюджетів.

"На таку допомогу можуть розраховувати новостворені фермерські садиби, сімейні фермерські господарства, фермерські господарства, розташовані в гірських населених пунктах, на поліських територіях, визначених в установленому порядку Кабінетом міністрів", – йдеться у повідомленні.

Відповідно до закону, Кабмін щорічно повинен передбачати в проекті державного бюджету кошти на підтримку фермерських господарств. Також місцеві органи щорічно в проектах місцевих бюджетів можуть передбачати кошти на таку господарств.

"Також фермерам зі статусом сімейних фермерських господарств надається додаткова державна підтримка, зокрема на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Фермерському господарству, головою якого є особа у віці до 35 років включно, надається грошова допомога коштом державного бюджету", – додали у прес-службі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Уряд дозволив фермерам купувати землю дешевше. Відтепер на аграріїв та фермерів розповсюджуватиметься програма державних портфельних гарантій – це дозволить отримувати кредити на купівлю землі під менші відсотки. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme