Зеленський ухвалив реформу "Укроборонпрому": Що про це відомо

Президент Володимир Зеленський ухвалив законом реформу "Укроборонпрому", яка передбачає посилення обороноздатності України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський ухвалив реформу "Укроборонпро…
Фото: Facebook Юрія Гусєва

Реформа передбачає структурне перезавантаження 118 розрізнених підприємств концерну, серед яких 21 розташоване на території тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомив генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв у Facebook, пише Depo.ua.

Зазначається, що підписаний Зеленським закон повернули до Верховної Ради вчора, 1 жовтня. Реформа має посприяти запровадженню сучасних підходів корпоративного управління, які убезпечать їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу.

Окрім цього, реформування концерну передбачає:

  • створення спільних підприємств з вітчизняними та іноземними партнерами;

  • здійснення трансферу технологій;

  • залучення прямих інвестицій з метою виготовлення сучасних зразків озброєння та військової техніки передусім для потреб Збройних сил України.

Президент Володимир Зеленський ухвалив законом реформу "Укроборонпрому", яка передбачає посилення обороноздатності України

Нагадаємо, 1 вересня держконцерн "Укроборонпром" у США уклав угоди про співпрацю на загальну суму 2,5 мільярда доларів. Угоди уклали з компаніями Lockheed Martin, GLOBAL ORDNANCE, Harris Global Communications Inc. та DAY & Zimmermann Lone Star LLC. Це відбулося у межах візиту делегації України до США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme