Зеленський в ООН зацитував Путіна та потролив Росію

Зеленський в ООН закликав Росію покинути окуповані території України

Редактор стрічки новин
Зеленський в ООН зацитував Путіна та пот…
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський порадив "комусь", натякаючи на Росію, не покидати залу під час розмов про агресію та окупацію, а покинути території України.

Про це український президент сказав під час свого виступу на Генасамблеї ООН, передає Depo.ua.

Зеленський у своєму виступі торкнувся теми війни на Донбасі та анексії Криму.

"Ми вдячні, що пункт про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України було включено на порядок денний Асамблеї. Хоча як, залишаючись окупованими, Крим та Донбас можуть зникнути з порядку денного? Це очевидно і не тільки нам. Я дякую усім державам, які цьогоріч згадали Україну в своїх виступах, саме тут, це дуже важливо, і багатьом іншим, які не соромляться, що Україна їхній друг, партнер, які можуть назвати речі своїми іменами: окупацію назвати окупацією, а агресію назвати агресією", – сказав він.

Український лідер подякував партнерам України за підтримку та закликав окупантів залишити окуповані території.

"Я дякую всім державам, які цьогоріч згадали Україну у своїх виступах тут. Це дуже важливо. І багатьом іншим, які не соромляться, що Україна – їхній друг і партнер. Які можуть називати речі своїми іменами: окупацію називати окупацією, а агресію називати агресією, не боячись, що хтось показово покине цю залу. Не треба цього роботи, це майданчик діалогу. Щастя Україні це точно не принесе. Щастя Україні могло б принести, якби хтось показово покинув наші державні території, наші державні кордони", – сказав Зеленський.

Президент сказав, що у світі ніхто не почуває себе у безпеці і не може сховатися за міжнародним правом. Після цього він зацитував виступ президента Росії Володимира Путіна в Мюнхені у 2007 році та на Генасамблеї ООН у 2015 році. Зеленський дав цитату Путіна російською мовою.

"Это может привести к обрушению всей архитектуры международных отношений. Тогда у нас действительно не останется никаких правил, кроме права сильного. Это будет мир, в котором вместо коллективной работы будет главенствовать эгоизм, мир, в котором будет всё больше и больше диктата, и всё меньше равноправия, меньше реальной демократии и свободы.

Ведь что такое государственный суверенитет? Это прежде всего вопрос свободы, свободного выбора своей судьбы для каждого человека, для народа, для государства", – сказав Зеленський.

Президент використав цю цитату у контексті арешту кримськотатарського активіста Нарімана Джеляла, зазначивши, що його справа показує, якою є насправді ціна свободи та боротьби за права, про які тоді говорив Путін.

"Хіба вони (слова Путіна, - ред.) були неправдою? На жаль, відповідь Москви ми знаємо. На початку вересня цього року у Криму був незаконно затриманий перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял. РФ звинувачує цього політолога, видатного журналіста, телеведучого, викладача права та історії у спробі підірвати ділянку газопроводу. Ось вам ціна свободи, ось вам ціна боротьби за свої за права, за права людини", – сказав Зеленський.

Він також додав, що дуже розраховує на підтримку міжнародної спільноти у питанні звільнення Джеляла та звільнення близько 450 українців, яких незаконно утримують на тимчасово окупованих територіях України та в РФ.

Нагадаємо, 20 вересня розпочався робочий візит Володимира Зеленського до США. Президент прибув до Нью-Йорка для участі у 76-й сесії Генасамблеї ООН. 

Президент України Володимир Зеленський раніше провів зустріч з генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішем у межах участі у 76-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Зеленський передав генсеку ООН список майже 450 українців, яких утримують на тимчасово окупованих територіях і на Росії, та попросив сприяти у звільненні ув’язнених.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme