Зеленський відповів на погрози Лукашенка про блекаут

Президент України Володимир Зеленський відповів на погрози де-факто лідера Білорусі Олександра Лукашенка щодо припинення постачання електроенергії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський відповів на погрози Лукашенка…
Фото: Сайт Офісу президента

За його словами, від таких дій Білорусі в першу чергу постраждають прості люди.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Зеленського.

"У нас із Білоруссю товарообіг 6 мільярдів доларів, з яких 1,5 мільярда експортує туди Україна, а 4,5 мільярда – Білорусь. Коли країни починають обмежувати торгівлю одна з одною, хто від цього страждає? Насамперед прості люди. Якщо є бажання в кам'яний вік перейти, можна зробити так, але постраждають, на жаль, люди", – наголосив він.

Зауважимо, напередодні Лукашенко пригрозив Україні припинити постачання електроенергії у випадку початку війни з Росією. Окрім цього де-факто президент Білорусі пригрозив припинити постачання паливно-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, що у січні Лукашенко заявив, що Україна першою почала "нарощувати військовий контингент" на кордоні між країнами. У Міноборони України відповіли, що усі заяви щодо військової загрози України Білорусі є нонсенсом.

Після цього де-факто президент РБ не зупинився у своїх висловлюваннях. Він заявив, що війна проти України тривала б не більше, аніж чотири дні.

Відомо, що Росія відправила до Білорусі два дивізіони С-400 з Далекого Сходу. Там заявили, що це потрібно для навчання. Росія і Білорусь нібито проведуть раптову перевірку сил реагування Союзної держави перед запланованими навчаннями. У Генштабі Білорусі це пояснили тим, що стурбовані нарощування військового контингенту біля їхніх кордонів.

Читайте також: Україна планує від'єднатись від електромережі Росії та Білорусі: Які три великі питання доведеться вирішити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme