Зеленський запровадив санкції проти "Яндекса" та "Рамблера"

Президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти низки російських компаній

Журналіст відділу новин
Зеленський запровадив санкції проти "Янд…

Про це йдеться в указі президента №227/2023, передає Depo.ua.

Так, у санкційному списку опинилися російські компанії, які займаються електронними компонентами, цифровими технологіями, надають освітні послуги тощо. Наприклад, у переліку вказані популярні платформи онлайн-освіти Skillbox та Skyeng.

Окрім того, президент ввів санкції проти ТОВ "Рамблер Груп" і ТОВ "Рамблер Інтернет Холдинг". Зазначимо, "Рамблер Інтернет Холдинг" містить як сервіс пошукову систему, рейтинг-класифікатор ресурсів російського Інтернету та інформаційний інтернет-портал. До складу об'єднаної компанії "Афіша-Рамблер" входять інтернет-ресурси "Рамблер", "Афиша", "Лента", "Канобу" та інші.

Також Зеленський запровадив санкції проти ТОВ "Яндекс". Для нього санкції, з-поміж іншого, передбачають блокування інтернет-провайдерами доступу до десятків вебресурсів та сервісів компанії, зокрема "Яндекс.Таксі", "Яндекс.Робота", новини та інше.

Окрім того, у переліку обмежень: блокування активів, торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань; обмеження/припинення надання електронних комунікаційних послуг і використання електронних комунікаційних мереж; заборона передання технологій, прав на об’єкти інтелектуальної власності та інше. Ці санкції запроваджуються на 10 років.

Нагадаємо, ще у 2017 році тодішній президент України Петро Порошенко підписав указ про санкції, які передбачали, зокрема, блокування доступу до всіх сервісів "Яндекса". Тодішній пакет санкцій передбачав термін на 3 роки. Пізніше Зеленський їх продовжив.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme