Зеленський зустрівся з головами парламентських фракцій: Про що говорили

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками депутатських фракцій та груп Верховної Ради

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський зустрівся з головами парламен…
Фото: ОП

Сторони обговорили шляхи реагування на ризики через визнання Росією "Л-ДНР" та розвиток ситуації на кордонах України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

"На зустрічі також були присутні: керівник Офісу президента Андрій Єрмак, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, голова Служби безпеки Іван Баканов, Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, представники органів національної безпеки і оборони та економічного блоку", – йдеться у повідомленні.

Зеленський закликав представників парламентських фракцій забезпечити оперативне ухвалення Радою рішень, пов’язаних зі зміцненням обороноздатності. Зокрема, це стосується внесення змін до Держбюджету щодо.

"Маємо усвідомлювати, що подібні рішення вимагають оперативної реакції депутатського корпусу. Тому прошу керівників фракцій зосередити увагу на тому, щоб Верховна Рада якомога швидше ухвалювала рішення, що зміцнюватимуть наш оборонний сектор. І саме це можна вирішити у межах Оборонної коаліції, коли всі працюватимуть максимально оперативно і злагоджено", – наголосив він.

Президент додав, що український бізнес має активно долучатися до допомоги нашій армії.

"Зустріч відбулася в конструктивній, предметній та довірчій атмосфері. Представники парламентських фракцій підтримали ініціативи щодо посилення обороноздатності та зовнішньої підтримки нашої країни, які запропонував президент. Народні депутати також висловили свої пропозиції щодо актуальних питань порядку денного", – додали в ОП.

Дещо згодом у своєму відеозверненні Зеленський заявив, що зараз всі політики та партії одного кольору – синьо-жовтого.

"Зараз всім українським політикам час бути державними діячами. Відкинути свої амбіції заради нашої держави. Я зустрівся з усіма лідерами парламентських фракцій і груп. Всі розуміють, що сьогодні в парламенті нам потрібна оборонна коаліція. Сьогодні всі політики, всі партії одного кольору – синьо-жовтого", – наголосив президент.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

Президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Пізніше у мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Повідомлялося також, що Рада безпеки ООН зібралась на екстрене засідання у зв'язку з визнанням так званих "Донецької та Луганської народних республік".

Вранці 22 лютого "депутати" в "ДНР" і "ЛНР" очікувано одностайно проголосували про ратифікацію угоди з Росією "про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу".

Водночас голова Держдуми Росії заявив, що Зеленський провокує початок війни.

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme