Зеленський зустрівся з конгресменами українського кокусу: Що обговорювали

Президент України відзначив дієву двопартійну й двопалатну підтримку в Конгресі США, яка є важливою основою стратегічного партнерства та базується на спільних цінностях і довгострокових інтересах

Редактор стрічки новин
Зеленський зустрівся з конгресменами укр…
Фото: president.gov.ua

У Вашингтоні президент України Володимир Зеленський провів зустріч з членами Українського кокусу (групи підтримки) в Конгресі США.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зеленський подякував американській делегації, яка була представлена на високому рівні, за участь у святкуванні 30-річчя відновлення незалежності України та першому саміті Кримської платформи.

Український лідер також запропонував американській стороні долучитися до реалізації презентованого ним у Вашингтоні Плану трансформації української економіки.

Зеленський під час зустрічі також ознайомив представників Конгресу з реформами, що впроваджуються в Україні.

"Ми робимо рішучі кроки для прискорення реальної трансформації України та маємо чіткий план втілення пріоритетів, включно з антикорупційною політикою та судовою реформою", – наголосив він.

Значну увагу співрозмовники приділили питанням безпековій ситуації навколо України та в регіоні, ситуації на Донбасі та в тимчасово окупованому Криму.

Обговорили і питання російського газопроводу "Північний потік-2". Зеленський закликав зберегти санкційний тиск на Росію, адже тільки це може стимулювати РФ дотримуватися домовленостей.

Крім того, під час розмови сторони обговорили події в Афганістані й кроки, які здійснюють Україна та Сполучені Штати для евакуації своїх громадян із цієї країни.

Президент також висловив зацікавленість України у розширенні співпраці зі США в освітній сфері.

Також він подякував американській стороні за лікування та реабілітацію українських військових і зауважив, що розраховує на підтримку США у створенні мережі лікувально-реабілітаційних центрів для військових в Україні.

"Співголова Українського кокусу Марсі Каптур зі свого боку відзначила активність, амбіційність та лідерство президента України у здійсненні масштабних перетворень та реформ в Україні, що не вдавалося раніше. Вона запевнила президента у підтримці територіальної цілісності й суверенітету України та всіх позитивних перетворень у нашій державі", – йдеться у повідомленні Офісу президента.

Нагадаємо, 30 серпня офіційна делегація України на чолі з президентом Володимиром Зеленським і першою леді вилетіла у США. 31 серпня у Зеленського відбулися перші зустрічі та виступи у Вашингтоні.

1 вересня в Білому домі відбулася зустріч президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Перед початком переговорів обидва президенти дали невеликий коментар для преси. Зеленський подякував США за підтримку територіальної цілісності та висловив сподівання, що Україна разом зі США ітиме шляхом інтеграції до НАТО та ЄС.

Байден же зазначив, що у США та України – спільні цінності, а також запевнив, що хоче знову побувати в Україні.

Зустріч політиків тривала більше двох годин, хоча планувалося, що її тривалість буде близько 40 хвилин. Після переговорів президент України відразу залишив Білий дім, не підійшовши до присутньої в адміністрації президента США преси.

По завершенню зустрічі Байдена та Зеленського була оприлюднена спільна заява про стратегічне партнерство.

2 вересня Зеленський прибув до Каліфорнії. На честь його приїзду будівлю мерії міста Сан-Франциско підсвітили кольорами українського прапора.

Читайте також: Візит Зеленського у США: 277 мільярдів обіцянок і що з цим робити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme