Зеленського та Баканова звинуватили у тому, що вони не задекларували прибутки від своїх офшорних компаній (ДОКУМЕНТ)

Президента України Володимира Зеленського та голову СБУ Івана Баканова звинуватили в тому, що вони не задекларували фінансові прибутки від своїх офшорних компаній 

Олександра Мандровська

Йдеться про компанії Maltex Multicapital Corp та Davegra Limited.

Про це написав народний депутат від "Європейської Солідарності" Володимир Ар’єв на сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Зеленський не задекларував офшорну компанію Maltex Multicapital Corp. Попри те, що є кінцевим вигодонабувачем і тому зобов’язаний був записати її в е-декларацію. Не записав у жодну", – написав Ар’єв.

За словами нардепа, не задекларував свої прибутки від офшорів і Баканов. 

"У нього аналогічна ситуація з офшоркою Davegra Limited, яка була номінальним тримачем зеленської офшорки Maltex Multicapital Corp. і зберігала трастову декларацію з іменами реальних власників Maltex та їхніх часток", – пояснив ситуацію нардеп від "Європейської Солідарності". 

Він додав, що 6 жовтня обом можновладцям направив запити із проханням пояснити та прокоментувати ситуацію. 

Нагадаємо, у середу представники президента США Джо Байдена заявили, що офшорний скандал не відлякає його від Зеленського, але питання будуть розглядати. 

Довідка: 3 жовтня проект "Слідство.Інфо" після опрацювання документів Pandora Papers оприлюднив фільм-розслідування "Офшор 95". Журналісти частково підтвердили, що офшорні фірми Володимира Зеленського та його оточення з 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.

Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. Над документами з проекту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Вони впродовж року досліджували 11,9 млн офшорних документів, які стали публічними після витоку.

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua