Железняк з "Голосу" назвав прізвища колег, які беруть гроші у влади на свої округи

Принаймні дві народні депутатки від партії "Голос" брали у нинішньої влади гроші на потреби у своїх виборчих округах

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Железняк з "Голосу" назвав прізвища коле…
Фото: Рixabay

Йдеться про Галину Васильченко та Наталію Піпу. Вони були обрані до Верховної Ради мажоритарним округам Львівщини. 

Про це повідомив нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк на сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Весь минулий тиждень мене запитували журналісти: чому окремі члени фракції "Голос" беруть від влади гроші на свої округи. Я попереджав, що покривати своїм ім’ям або брендом партії нікого не буду, тому даю публічну відповідь. Мова йде про мінімум двох депутаток – Галину Васильченко та Наталю Піпу", – написав Железняк.

За словами Железняка, якимось дивом 20 серпня 2021 рішенням КМУ №975 їм виділили мінімум 20 млн грн на обрані об’єкти по новому механізму отримання лояльності депутатів – "інфраструктурній субвенції" (те саме, що і соцеконом, який у всі попередні роки традиційно виділяли лояльним депутатам-мажоритарникам, готовим підтримувати будь-які ініціативи влади.

Зокрема, йдеться про фінансування будівництва спорткомплексу ігрових видів спорту на піску "Мандаринка" у місті Львові. Про те, що воно незабаром завершиться і на це з'явилися кошти, Наталія Піпа повідомляла на своїй сторінці у Facebook.

Железняк також наголосив на тому, що багато джерел із провладної більшості, Кабміну та бюджетного Комітету підтвердили, що питання виділення такого щедрого подарунка цього разу вирішувалося саме в Офісі Президента.

До слова, народні депутатки Галина Васильченко та Наталія Піпа ніяк не відреагували на публічні звинувачення свого колеги по партії. 

Скріншот

Скріншот 2

Скріншот 3

Нагадаємо, наприкінці липня у партії "Голос" стався розкол. Одразу кілька депутатів подали голові Кірі Рудик заяви про свій вихід із партії. Свої квитки на стіл поклали Олександра Устінова, Ольга Стефанишин, Ярослав Юрчишин. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme