"Жодних спекуляцій": Зеленський відповів на питання про позбавлення громадянства Корбана

Президент Володимир Зеленський заявив, що в питанні позбавлення громадянства України бізнесмена та очільника Центру тероборони Дніпра Геннадія Корбана "немає жодних спекуляцій"

"Жодних спекуляцій": Зеленський відповів…
Володимир Зеленський

Про це він сказав під час спільного брифінгу з президентом Литви Гітанасом Науседою, передає Depo.ua.

На запитання про можливість перегляду рішення щодо припинення громадянства Корбана або пояснення мотивів його ухвалення задля уникнення спекуляцій Зеленський відповів: "По-перше, жодних спекуляцій немає. Ми на регулярній основі надаємо громадянство нашої держави або позбавляємо. Це постійний процес, і все відбувається завжди у межах чинного законодавства".

20 липня низка українських медіа з посиланням на джерела повідомили, що президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства олігарха Ігоря Коломойського, бізнесмена та чинного голову територіальної оборони Дніпропетровщини Геннадія Корбана, а також народних депутатів Вадима Рабіновича (із забороненої ОПЗЖ) та Ігоря Васильковського ("Слуга Народу").

Народний депутат Сергій Власенко 21 липня опублікував нібито указ Зеленського про позбавлення цих бізнесменів громадянства. Однак на сайті Офісу президента указів про позбавлення громадянства не публікували. Секретар РНБО Олексій Данілов пояснював, що ці укази можуть і не з'явитися на сайті ОП, оскільки містять персональні дані.

22 липня прикордонники вилучили паспорт у Корбана, коли він намагався в'їхати в Україну. Пояснюють це позбавленням громадянства. Адвокат бізнесмена Андрій Йосипів казав, що указу президента №502 про позбавлення громадянства низки людей, зокрема Корбана, він не бачив. "Ніхто не дає, і в них його немає навіть", — сказав він.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme