Журналісти дізналися, хто може очолити партію "Слуга народу" 

Провладну партію "Слуга народу" може очолити заступниця голови комітету Верховної Ради з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Журналісти дізналися, хто може очолити п…
Фото: Олена Шуляк / Facebook

Вона змінить на цій посаді чинного голову "слуг" Олександра Корнієнка

Про призначення Шуляк 8 листопада написали одразу кілька українських ЗМІ, передає Depo.ua

Зокрема, у ZN.UA пишуть про те, що на такі зміни у партії вдалися через програму гендеризації влади.

Інсайт про можливе призначення Шуляк також підтвердила й інтернет-газета "Страна". Журналісти цього ЗМІ посилаються на інформацію, отримано анонімно від джерел у "СН".

"У нас називають нардепа Олену Шуляк. По-перше, через те, що у нас патріархальне суспільство, політики старої формації будуть стриманішими в коментарях і не ображатимуть відкрито жінку, та й побитися в ефірі з жінкою не вийде. Плюс, Шуляк має адекватні відносини з колегами по фракції", – розповів співрозмовник журналістам "Страны" на правах анонімності. 

Хто така Олена Шуляк 

Шуляк претендувала на посаду міністра розвитку громад та територій у разі, якби Олексій Чернишов пішов на посаду голови Київської міської держадміністрації. Також вона була кандидаткою на посаду речника Верховної Ради. 

Відомо, що політик пройшла у Верховну Раду в результаті позачергових виборів 2019 року за партійним списком "Слуги народу", у якому вона під 13-м номером. Вона входить до тимчасової слідчої комісії ВРУ із розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Нагадаємо, кількома годинами раніше стало відомо про те, що Олександр Корнієнко йде з посади голови партії "Слуга народу". Це пов‘язано з його бажанням глибше зосередитися над реформою роботи парламенту на посаді першого віце-спікера.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme