​​​​​​​Журналістка розповіла Зеленському, що Татарову повернули повноваження: Президент заперечив

Президент Володимир Зеленський назвав відповідальним за рішення щодо повноважень керівника Офісу глави держави Олега Татарова голову ОПУ Андрія Єрмака 

 

Олександра Мандровська

Також глава держави наголосив, що на посаду дуже складно знайти професійну людину.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час прес-марафону 26 листопада, передає Depo.ua

Зеленському під час спілкування з журналістами довелося відповідати на запитання про звільнення заступника керівника ОПУ Татарова. Представники одного з українських ЗМІ розповіли Зеленському, що Татарову ніби-то повернули робочі повноваження, котрі раніше він втратив через конфлікт інтересів. 

Своєю чергою, Зеленський заперечив цю інформацію. 

"Щодо пана Татарова. Що йому повернули повноваження. Просто, я ж не знав. А я зазвичай в усьому хочу орієнтуватися. Ніяких повноважень щодо співпраці НАБУ, прокуратури і СБУ йому не повернули. Важливий момент. Пані Марія… здається, що вона помилилась. Ось і все. Тому конфлікту інтересів немає", – сказав Зеленський.

До слова, президент України також усіляко намагався уникнути подальших запитань про "справу Татарова". 

"Дивіться, це питання до голови Офісу. У нього сьогодні є декілька замів. Є Кирило Тимошенко, є Татаров, є Смірнов, є Шурма. Я вважаю, що це його особиста відповідальність переді мною щодо результату, раз. Друге - дуже складно знайти професійних людей", – сказав Зеленський. 

Зауважимо, що майже рік тому, у грудні 2020 року, Татарову повідомили про підозру в наданні неправомірної вигоди посадовій особі за фальсифікацію експертизи у справі про заволодіння майном Нацгвардії вартістю 81 млн грн.

Нагадаємо, раніше в українському інформаційному просторі з'явилося повідомлення про те, що заступник голови Офісу президента Олег Татаров особисто лобіює на посади суддів КСУ двох кандидатів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua