Зеленський заявив, що Єрмака прослуховували іноземні розвідки, й пожалівся, що той не подобається Порошенку

Президент Володимир Зеленський заявив, що телефон голови його Офісу Андрія Єрмака прослуховували розвідки іноземних країн

Журналіст стрічки новин
Зеленський заявив, що Єрмака прослуховув…
На фото: Андрій Єрмак. Джерело: сайт Офісу президента

Також він назвав Андрія Єрмака "потужною людиною", яку не планує відправляти у відставку.

"Я вважаю, що в мене є повноваження щодо призначення тих чи інших людей своєї команди. З паном Єрмаком на сьогодні говорять керівництва у потужному діалозі найкращих розвідок різних держав, всіх наших партнерів, також голови апаратів різних президентів. Його знають повністю, його телефон слухали і чули керівництва всіх цих розвідок", – заявив Зеленський на прес-марафоні "30 питань президенту України", пише Depo.ua.

За його словами, якби Єрмаку не довіряли, "вони б (інші країни, – ред.) не сіли за один стіл з ним".

У зв'язку з цим глава держави дав зрозуміти, що не має наміру відправляти у відставку главу свого Офісу.

"Недоцільно втрачати потужну людину тільки тому, що вона не подобається Петру Порошенку", – додав Зеленський.

Зазначимо, що під час прес-конференції Зеленський також попросив не порівнювати чинного голову Єрмака з колишнім очільником МВС часів Януковича Віталієм Захарченком. Він це заявив, відповідаючи на питання журналіста, який натякав, що екс-президенту Віктору Януковичу у підсумку дорого коштувало ігнорування вимог суспільства звільнити Захарченка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань планує допитати голову Офісу президента Андрія Єрмака щодо підготовки спецоперації з затримання "вагнерівців" та її зриву.

17 листопада проект Bellingcat оприлюднив розслідування щодо зриву спецоперації з затримання бійців ПВК "Вагнер". Згідно з висновками розслідування, яке тривало впродовж року, українська військова розвідка планувала захопити 33 найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" 25 липня 2020 року. Це мало статися після приземлення їхнього літака, який летів із Мінська до Стамбула, в Україні під вигаданим приводом. Однак, як зазначають розслідувачі, за кілька днів до того, як літак мав вилетіти з Білорусі, президент України Володимир Зеленський досягнув угоди про припинення вогню з Росією та російськими гібридними військами на Донбасі. Вона мала набрати чинності 27 липня і, за даними журналістів, спонукала Офіс президента відкласти операцію на п’ять днів.

Звільнений керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Василь Бурба розповідав журналістам-розслідувачам, що голова ОП Андрій Єрмак переніс її проведення. Бурба натомість пропонував затримати операцію на чотири дні. Зрештою її вирішили перенести на п’ять днів. Водночас у Bellingcat визнали, що не змогли підтвердити факти цих переговорів в Офісі президента, адже представники ОП відмовилися від інтерв'ю з розслідувачами. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme