ЗМІ дізналися, про що домовилися Макрон і Путін

Французький лідер Емманюель Макрон під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним нібито зробив йому пропозиції, проти яких раніше виступали інші країни-учасники НАТО

Журналіст стрічки новин
ЗМІ дізналися, про що домовилися Макрон…
Фото: Кremlin.ru

Зокрема, йдеться буцімто про ініціативу закріпити за Україною нейтральний статус, що зробить її вступ до НАТО неможливим. 

Про це пише Depo.ua із посиланням на газету Daily Mail.

Зазначається, що раніше такі пропозиції Макрона не схвалювали інші країни-члени НАТО, зокрема і Велика Британія. Макрон нібито не проконсультуватися з приводу цього з партнерами по НАТО.

"Макрон займається своїми справами, ми не знаємо, що відбувається. Він вийшов за межі позиції НАТО. Але це цікаво", – повідомило джерело видання.

Відомо, що Макрон на спільному брифінгу із президентом України Володимиром Зеленським 8 лютого спростував можливість відмовитися від розширення НАТО у майбутньому.

Нагадаємо, що переговори лідерів двох країн пройшли в Кремлі 7 лютого і тривали понад п'ять годин. За підсумками Путін заявив, що зустріч з Макроном пройшла в діловому ключі, вона була змістовною і корисною. Він уточнив, що обговорив з французьким президентом питання нерозширення НАТО і ситуацію навколо України.

Відомо, що 1 грудня президент Росії Володимир Путін запропонував розпочати переговори із Заходом про гарантії нерозширення НАТО на схід. Російська влада напряму заявляє, що не хоче, аби Україна та Грузія вступили до НАТО. Йдеться про вимогу дезавуювати рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про вступ цих країн до Альянсу.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нагадав про рішення союзників щодо членства України в НАТО. Він заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним. І Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme