Змінює ДНК: У МОЗ спростували популярні фейки про вакцини від коронавірусу 

Вакцини від COVID-19, якими щеплюють українців, допомагають уникнути смерті та є абсолютно безпечними для організму 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Змінює ДНК: У МОЗ спростували популярні…
Фото: Рixabay

Зокрема, препарати не змінюють ДНК людини та не викликають безпліддя.

Фейки про вакцини від коронавірусу спростував головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Depo.ua

"Друга ключова теза для мене саме й те, що вакцини є ефективними, та про це є доказова медицина, про це є дослідження. Тому не довіряйте фейкам, якимось групам, які прочитали про якісь віртуальні речі, що вакцина викликає або безпліддя, або впливає на ваше ДНК",– наголосив Кузін. 

Головний державний санітарний лікар країни особливо підкреслив той факт, що зараз 8 з 10 людей, які помирають, це люди похилого віку. Він попросив українців приділити більше уваги родичам похилого віку, розповісти їм правдиву інформацію про вакцинацію та допомогти зробити щеплення.

"Напевно, остання теза – це те, що вакцинація є дійсно ефективним методом, коли людина, навіть якщо вона і буде інфікована, вона перенесе захворювання в легкій формі", – підсумував Кузін. 

Нагадаємо, раніше українцям пояснили, які маски є "правильними" на тлі загострення COVID-ситуації. Вибір потрібно зробити між пластиковими і тканинними масками.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme