Знайдений мертвим суддя Печерського суду розглядав справу Медведчука, – ЗМІ

Знайдений мертвим у селі Погреби Київської області суддя Печерського суду Віталій Писанець розглядав справу кума президента Росії Путіна Віктора Медведчука
 

Журналіст відділу новин
Знайдений мертвим суддя Печерського суду…
Фото: Скріншот

Суддя Віталій Писанець розглядав відведення іншого судді у справі народного депутата України від фракції "Опозиційна платформа – За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука.

Про повідомляє Depo.ua з посиланням на видання "Сьогодні".

"Суддя нещодавно проводив одне із засідань у справі Віктора Медведчука – розглядав відведення іншого судді в справі нардепа", – пише видання.

Згідно даних порталу "Чесно", з 1998 до 2011 року Віталій Анатолійович Писанець був суддею Свердловського міського суду Луганської області (з 2003 року обраний на посаду судді безстроково), а у 2011-му його призначили головою цього суду. А 21 квітня 2015 році Віталія Писанця указом президента перевели до Печерського райсуду Києва.

Також відомо, що 22 липня 2012 року суддю Писанця побили невідомі і він потрапив до лікарні з переломом черепа й сильним крововиливом. Тоді зазначалося, що причиною була його "професійна діяльність".

Нагадаємо, 12 вересня у селі Погреби Київської області знайдено мертвим суддю Печерського суду Віталія Писанця.

Як відомо, Віталій Писанець був причетний до низки резонансних справ.

Так, 5 лютого 2019 року він зняв арешт з "майна Віталія Захарченка" – екс-міністра МВС часів Януковича. Віталій Писанець не знайшов зв'язку між власником майна і Захарченком та його можливими злочинами, і тому погодився розморозити земельні ділянки, будинки, квартиру та машиномісця.

5 лютого 2020 року Віталій Писанець продовжив до 4 квітня домашній арешт Яни Дугарь, підозрюваної в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. А 25 травня того ж року він задовольнив клопотання прокурорів: змінив запобіжний захід з домашнього арешту на заставу у розмірі 168 тисяч гривень, зобов'язав одягнути електронний браслет і поклав обов'язки перебувати в районі, в якому розміщена військова частина, де Яна проходить військову службу.

2 вересня 2021 року у справі про катастрофу Ан-26 на Харківщині він звільнив з-під арешту бойового генерала Олександра Турінського який очолював Харківський національний університет Повітряних сил. Вивчивши позиції усіх сторін, суддя Віталій Писанець відпустив Турінського під особисте зобов'язання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme