ЗСУ контролюють 45% території Донецької області, - Кириленко

Збройні сили України наразі контролюють 45% території Донецької області

Журналіст відділу новин
ЗСУ контролюють 45% території Донецької…
Фото: ОК "Схід"

Про це розповів голова Донецької обладміністрації Павло Кириленко в інтерв'ю УНІАН, пише Depo.ua.

"Армія, розвинена потужна лінія оборони та зброя, яку надали партнери – основні фактори, які дозволяють нам контролювати 45% території області", — зазначив він. 

Нині основними напрямками фронту, найбільш напруженими, вже протягом трьох місяців залишаються Лиманський та Бахмутський, каже Кириленко.

"Щодо першого, йдеться про наступ на Слов’янськ і далі — на Краматорськ. Однак сьогодні ворог вже зрозумів, що не може розвивати свій наступ, з огляду на створені нами укріплення. Щодо другого напрямку, російські окупаційні війська дійсно намагаються максимально наблизитись до Бахмуту: "підтискають" з боку Зайцевого, там зараз дуже гаряче. Та й сам Бахмут перебуває під постійними вогневими ударами росіян", — розповів голова ОВА. 

Ще один напрямок — Авдіївський.

"Мова про Піски та, власне, Авдіївку. Вже кілька місяців поспіль там постійно точаться бої, але попри усі намагання ворог не може взяти Авдіївську промзону. Звичайно, він може вдатися до маневру й спробувати обійти місто, але ці наміри чітко зрозумілі українському військовому командуванню", — додав Павло Кириленко.

Нагадаємо, вночі 17 серпня окупанти обстріляли два райони області зі ствольної артилерії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme