Зустріч Зеленського та Бербок скасували через розбіжності щодо зброї і "Північного потоку-2", – CNN

Зустріч глави МЗС Німеччини Бербок та Зеленського скасували не через "напружений графік", а через розбіжності щодо підтримки України  

Редактор стрічки новин
Зустріч Зеленського та Бербок скасували…
Фото: Twitter Анналени Бербок

Зокрема, йдеться про позицію Німеччини щодо зупинки російського газопроводу "Північний потік-2" у разі нападу Росії на Україну.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на CNN.

Як повідомляють джерела американського телеканалу, зустріч не відбулася через те, що міністр закордонних справ Німеччини не дала відповіді, чи Берлін відмовиться від газопроводу "Північний потік-2" якщо Росія почне вторгнення в Україну.

Також Києву не подобається, що ФРН не надає військової допомоги.

Нагадаємо, очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок, яка наразі перебуває з візитом в Україні, розповіла, що її зустріч із президентом Володимиром Зеленським не відбудеться нібито через зміну планів поїздки. Водночас німецька міністерка зустрілася з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та главою МЗС України Дмитром Кулебою. 

Зазначимо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц, який наразі перебуває з візитом у Вашингтоні також не дав однозначної відповіді щодо долі "Північного потоку-2" у разі вторгнення Росії в Україну. Після зустрічі з німецьким канцлером президент США Джо Байден заявив, якщо Росія вторгнення в Україну, "Північного потоку-2" не стане. Шольц прямо не підтвердив слова президента США, але зазначив, що позиція Німеччини є солідарною із американською щодо українського питання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme