350 росіян: В ЄС уточнили, кого торкнуться нові антиросійські санкції

Санкції Євросоюзу торкнуться осіб, які голосували за рішення про визнання "ЛНР" та "ДНР", а також організацій, що працюють у цих регіонах
 

Журналіст відділу новин
350 росіян: В ЄС уточнили, кого торкнуть…
Колаж: Depo.ua

Усього ж країни Євросоюзу обговорюють запровадження санкцій щодо майже 350 росіян у відповідь на визнання Росією "ДНР" та "ЛНР".

Про це, повідомляє Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

"Пакет санкцій на столі. Я впевнений, що рішення буде ухвалено дуже швидко Це відрізняється від того пакету санкцій, які були прийняті по Криму у 2014 році", – заявив офіційний представник Єврокомісії Ерік Мамер

Зазначається, що серед осіб, визначених ЄС, будуть депутати Державної Думи РФ.

Зазначається, що раніше голова зовнішньополітичного комітету бундестагу Міхаель Рот закликав терміново запровадити санкції проти "путінських олігархів", які мають особисті інтереси на Заході.

Також раніше постпреди ЄС на засіданні в Брюсселі заявили, що досягли єдиної позиції щодо реакції на рішення Росії про визнання незалежності ЛНР та ДНР. ЄС застосовуватиме точкові заходи щодо осіб та організацій, які "причетні" до рішення про визнання республік.

Що стосується "Північного потоку-2", Єврокомісія проаналізує рішення ФРН про призупинення сертифікації проекту, коли воно буде офіційно представлене.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР".  З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Водночас низка країн світу заявила, що запровадить проти РФ потужні санкції на тлі ескалації ситуації довкола України та визнання "Л-ДНР".

22 лютого канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що сертифікацію газопроводу "Північний потік-2" буде зупинено. Коментуючи рішення Росії визнати "ДНР" та "ЛНР" політик заявив, що ситуація має бути "оцінена наново", в тому числі й для скандального російського газопроводу.

Читайте також: Поганий мир чи добра війна: Чому за півдоби після визнання "Л-ДНР" Захід не вводить "вбивчі" санкції

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme