А Дмитрук проти: Кого зі "слуг народу" можуть скоро виключити з фракції

Виходячи з останніх голосувань нардепа від "Слуги народу" Артема Дмитрука і традиції, сформованої у фракції, його скоро виженуть вслід за Людмилою Буймістер

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
А Дмитрук проти: Кого зі "слуг народу" м…
Фото: Telegram-канал Артема Дмитрука

Зокрема, сьогодні, 2 листопада, Дмитрук проголосував "проти" кримінальної відповідальності за підроблені COVID-сертифікати.

Також він не підтримав сьогоднішнє голосування за постанову про недопуск невакцинованих від коронавірусу нардепів до парламенту, повідомляє Depo.ua.

Зазначимо, що йдеться не лише про так звані "коронавірусні закони", але й інші важливі для фракції постанови.

Наприклад, 5 жовтня нардеп був проти відсторонення тодішнього голови парламенту Дмитра Разумкова від засідань у Раді. Тоді від "слуг" з такою позицією виступили шестеро депутатів, серед яких – Буймістер. 

Вже через два дні, 7 жовтня, Дмитрук голосував "проти" відставки Разумкова. Наступного дня, 8 жовтня, нардеп став єдиним "слугою", який був проти призначення Руслана Стефанчука на посаду спікера Верховної Ради.

19 жовтня Дмитрук не підтримав призначення Олександра Корнієнка віце-спікером парламенту, утримавшись від голосування.

Чи повторить Дмитрук долю своєї колеги по партії Людмили Буймістер – невідомо, втім, він має усі шанси стати наступним "слугою", якого виключать з фракції через голосування усупереч позиції партії.

Нагадаємо, 23 вересня Буймістер єдина з монобільшості не підтримала скандальний законопроект Зеленського про олігархів.

Згодом стало відомо, що "слуги" вже хочуть виключити Буймістер із фракції.

Після цього Буймістер публічно виступила на підтримку спікера ВР Дмитра Разумкова. Вона пригадала також, що він ще у 2019 році пішов проти монобільшості у питанні імперативного мандата.

19 жовтня Буймістер виключили з фракції.

Довідка: Артема Дмитрука обрали до Ради у 133 виборчому окрузі на Одещині. Свої депутатські повноваження він отримав 29 серпня 2019 року. 

Він – член Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Дмитрук народився 28 червня 1993 року.  На момент обрання працював керівником одного із одеських фітнес-центрів. До кримінальної відповідальності його не притягували.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme