"Слуги" вже хочуть виключити з фракції нардепку Буймістер, яка не голосувала за закон про олігархів

Народну депутатку від "Слуги народу" Людмилу Буймістер можуть виключити з фракції через голосування "червоною" кнопкою за закон про олігархів

Журналіст відділу новин
"Слуги" вже хочуть виключити з фракції н…
Фото: Facebook Людмили Буймістер

У фракції кажуть, що не голосування за законопроект у другому читанні є "червоною лінією".

"У нас по виключенню, я думаю, що зараз на порядку денному одна є кандидатура. Це депутатка, яка не голосувала за закон про олігархів, точніше, голосувала "червоною". І ця "червона" кнопка є червоною лінією. Це Людмила Буймістер, мажоритарниця по Києву. Виключення її з фракції, так само як її самостійний вихід, не потягне за собою складання мандата, але я думаю, що це питання треба теж ставити на порядок денний", — сказав голова партії Олександр Корнієнко під час брифінгу 4 жовтня, пише Depo.ua.

Нагадаємо, що законопроект про олігархів у другому читанні підтримали 279 депутатів – фракція "Слуга народу" (229 голосів), група "Довіра" (15), "За майбутнє" (18) та фракція "Голос" (11). У "Голосі" закон підтримала група, що протистоїть лідеру партії Кірі Рудик та голові фракції Ярославу Железняку. Єдиною нардепкою від "слуг", хто не підтримав документ, була саме Буймістер.

24 вересня стало відомо, що народним депутатам доведеться ще раз проголосувати за закон про деолігархізацію, адже під час розгляду законопроекту у другому читанні було враховано одразу три поправки, які суперечать одна одній. 

Читайте також: Тарута, ЮКОС та освіта в Москві: Що відомо про "слугу" Буймістер, яка не підтримала закон про олігархів (ФОТО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme