Адвокат Порошенка: Є рішення про затримання п'ятого президента для доставлення до суду

Печерський суд Києва ухвалив рішення щодо затримання п'ятого президента, лідера "ЄС" Петра Порошенка

Журналіст стрічки новин
Адвокат Порошенка: Є рішення про затрима…
Фото: Facebook Петра Порошенка

Йдеться про примусове доставлення Порошенка до суду.

Про це повідомив під час брифінгу у середу, 12 січня, його адвокат Ігор Головань, передає Depo.ua.

"Існує така собі ухвала про затримання Петра Порошенка з метою його доставлення до суду, і існує клопотання Офісу генерального прокурора про застосування до Петра Порошенко запобіжного заходу", — розповів Головань.

 

У зв’язку з ситуацією захисники Порошенка звернулися до Печерського суду стосовно того, що, згідно з кримінально-процесуальним кодексом, народного депутата про розгляд подібних клопотань має бути повідомлено завчасно.

Адвокати також вимагають, щоб засідання щодо обрання Порошенку запобіжного заходу було призначено на 17 січня.

"Вимагаємо від судді призначити судове засідання на 17 січня, щоб забезпечити Порошенку по прибуттю до України участь у засіданні. Жодних підстав для примусової доставки до суду або затримання не існує. Він готовий добровільно прибути до суду", – наголосив Головань.

Захисники політика додали, що Порошенко повернеться наступного понеділка о 09:00 літаком, який приземлиться в аеропорту Києва ім. Сікорського.

"Він повертається добровільно, він не в розшуку", – додав його другий адвокат Ілля Новіков.

Нагадаємо, 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

21 грудня Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі й повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також він уточнив, що не з'явиться на допит ДБР. 

Згодом адвокат Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

Водночас Порошенко повідомив, що по поверненню в Україну планує з'явитися на суді та провести зустріч із генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme