В "ЄС" назвали дату і час, коли Порошенко повертається в Україну

П’ятий президент і лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко повертається в Україну о 9 ранку 17 січня 

Журналіст відділу новин
В "ЄС" назвали дату і час, коли Порошенк…
Фото: Прес-служба "ЄС"

Уточнюється, що Порошенко повернеться до Києва рейсовим літаком з Варшави (Польща).

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС" у Facebook.

"Задля економії бюджетних коштів, які Банкова сьогодні витрачає на незаконне слідкування за лідером опозиції, офіційно повідомляємо, що Петро Порошенко повернеться до Києва 17 січня рейсовим літаком з Варшави", – йдеться у дописі.

Уточнюється, що сьогодні, 12 січня, лідер "Європейської Солідарності" працює в Брюсселі, де проводить важливі міжнародні зустрічі, в тому числі по лінії НАТО, на тлі підвищеної концентрації російських військ на кордоні з Україною і вторгнення росіян до Казахстану. 

Зазначається, що Порошенко вдячний прихильникам, які готуються до його повернення, і радить Офісу чинного президента Володимира Зеленського "менше демонструвати свій страх через провладні ЗМІ".

"Раджу Банковій не витрачати кошти на незаконне зовнішнє спостереження і прослушку – ми інформуватимемо вас про кожний крок, який наближає додому. Так само не раджу владі лякати мене арештом прямо в аеропорту. Я повертаюся 17 січня о 9 ранку, – наголосив Порошенко.

В "ЄС" зауважили також, що в умовах широкомасштабної агресії президента РФ Володимира Путіна переслідування лідера опозиції є нічим іншим як руйнуванням національної єдності – саме тим, що так необхідно агресору.

В "ЄС" назвали дату і час, коли Порошенко повертається в Україну

Нагадаємо, 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

21 грудня Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі й повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також він уточнив, що не з'явиться на допит ДБР. 

Згодом адвокат Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

Водночас Порошенко повідомив, що по поверненню в Україну планує з'явитися на суді та провести зустріч із генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme