Афганці в Кабулі благають Україну врятувати їх від талібів (ВІДЕО)

Афганці в аеропорту Кабула закликають владу України допомогти їм покинути Афганістан

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Афганці в Кабулі благають Україну врятув…
Фото: Скріншот

На відеозаписі зображені афганці, які закликають українську владу допомогти їм втекти з країни, яку таліби напередодні проголосили Ісламським Еміратом Афганістан.

У відео можна почути постріли, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал PavlovskyNews.

"З нами жінки і діти. Рятуйте нас", – каже один з афганців, тримаючи в руках плакат з написом Україна.

Зазначається, що афганцям вкрай важко потрапити на територію аеропорту в Кабулі, оскільки таліби перешкоджають евакуації.

Відомо, що голова афганських громад в Україні Абдул Баяні заявив, що у людей просто немає можливості покинути країну.

"Більшість жителів Кабула та інших міст зараз просто намагаються не виходити з дому, тому що їм страшно. Пощастило тим, хто встиг закупитися продуктами, тому що зараз в країні практично нічого не працює", – йдеться у повідомленні.

Афганці в Кабулі благають Україну врятувати їх від талібів (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше стало відомо, що до Афганістану вилетів літак Міноборони. Крім того, у Міністерстві закордонних справ (МЗС) розповіли, що відпрацьовують два плани евакуації українців.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Мешканці столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

16 серпня стало відомо, що Україна евакуювала з Афганістану майже 80 людей із п'ятьох країн.

Станом на 17 серпня вже понад 120 українців хотіли повернутися з Афганістану, в якому свою владу встановили таліби, в Україну.

Відомо, що переважна більшість українських громадян та членів їхніх сімей – дружин, батьків, дітей – перебувають у столиці захопленого талібами Афганістану, місті Кабул. 

Повідомлялося також, що на військовій базі в околицях Кабула залишилося 12 українців. 

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Захід хвалить Україну за евакуацію своїх громадян із Афганістану. Крім того, Кулеба розповів деталі про ситуацію з 12 українцями на військовій базі поблизу Кабула.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme