UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ахметов перерахує у Держбюджет 1 млрд грн через російську агресію

Бізнесмен Рінат Ахметов на тлі російської агресії проти України закликав до єднання та заявив про переведення до Держбюджету 1 мільярда гривень податків авансом

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ахметов перерахує у Держбюджет 1 млрд гр…
Фото: СКМ

За його словами, кожен має зробити все для посилення країни на своїй ділянці.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу інвестиційної компанії SCM.

"Я неодноразово говорив і повторюю знову, що наша спільна мета – сильна, мирна, незалежна, цілісна Україна у визнаних міжнародним правом кордонах. Кожен на своїй ділянці має зробити все для посилення країни. Загроза вторгнення потребує максимального єднання. Це стосується і влади, і бізнесу, і всіх без винятку громадян України. Єдність зараз – питання виживання країни", – цитує прес-служба Ахметова.

Бізнесмен наголосив, що зараз Україні потрібна стабільність державних фінансів.

"Бізнес має допомогти державі в цьому. Бізнес SCM сплатить податки наперед – на суму 1 млрд грн. Хочу наголосити – хоч якими страшними сценаріями нас лякали б, підприємства SCM здійснюватимуть усі інвестиції, про які ми говорили у планах на 2022 рік. Зокрема, в Маріуполі", – йдеться у повідомленні.

Ахметов також заявив, що найголовнішою цінністю є люди.

"Але найголовніша наша цінність – це люди. Я переконаний, допомогу людям бізнес має розділити з державою. Я вже дав розпорядження моєму благодійному фонду. У разі потреби вони допомагатимуть з евакуацією, медикаментами, усім, що буде необхідно. Ми зробимо все, щоб не допустити гуманітарної катастрофи. Куди саме наші зусилля будуть спрямовані, вирішить мій благодійний фонд спільно з бізнесами, місцевою та центральною владою", – резюмував він.

Нагадаємо, 18 січня в НБУ заявили, що головною причиною виникнення певних перекосів між попитом та пропозицією валюти є психологічний чинник, пов'язаний із геополітичними подіями довкола України та реакцією на них учасників ринку.

24 січня після засідання РНБО президент Володимир Зеленський заявив, що в країні все під контролем, у тому числі валютний курс та золотовалютні резерви.

Однак, 12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Мова йде про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну. Як наслідок, 14 лютого у першій половині дня обмінний курс досягав показників 29,30 грн.

21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР", що спричинило паніку на валютних і фондових ринках як Росії, так і України.

Читайте також: Трошки погарячкували: Чому почалися валютні гойдалки і що буде з курсом гривні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme