"Аль-Каїда" готує нові теракти у США, – розвідка

Американська розвідка повідомила, що терористична організація "Аль-Каїда" готує теракти у США в наступному році

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Аль-Каїда" готує нові теракти у США, – …
Фото: Pixabay

Для цього терористи будуть використовувати захоплення влади бойовиками радикального руху "Талібан" в Афганістані.

Нові теракти можуть початися вже через рік-два, повідомляє Depo.ua із посиланням на Bloomberg.

"За найбільш обережними прогнозами, "Аль-Каїді", ймовірно, знадобиться від одного до двох років для створення певного потенціалу, щоби щонайменше становити загрозу нашій країні", – сказав директор розвідуправління Пентагону Скотт Беррієр.

Зазначається, що спецслужби США вже почали відстежувати діяльність "Аль-Каїди" після того, як вона відновила свою присутність в Афганістані.

Нагадаємо, 4 вересня президент США Джо Байден підписав указ про розсекречення документів, пов’язаних з розслідуванням ФБР подій 11 вересня 2001 року.

Довідка: 11 вересня 2001 року терористи-смертники спрямували чотири захоплені пасажирські літаки з заручниками у Всесвітній торговий центр, Пентагон й поле у Пенсильванії. Внаслідок атак були вбиті 2997 осіб, поранення отримали ще тисячі людей.

Досить швидко з'ясували, що смертників направила терористична організація "Аль-Каїда". Через це президент США Джордж Буш-молодший оголосив війну з тероризмом – американці вторглися в Афганістан, щоб змістити талібів. Водночас провину на себе сама організація зі своїм лідером Усамом бен Ладеном взяла тільки у 2004. Вже у травні 2011 року бен Ладена убили американські спецпризначенці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme