Алієв заявив про поранених азербайджанських військових на кордоні з Вірменією

Президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про наявність поранених прикордонників на східному кордоні країни

Журналіст відділу новин
Алієв заявив про поранених азербайджансь…
Фото: Facebook Ільхама Алієва

Ільхам Алієв мав телефонну розмову із головою Єврорали Шарлем Мішелем, де і повідомив про поранених прикордонників.

Кількість поранених не уточнюється, передає Depo.ua із посиланням на "Интерфакс".

Також Алієв не згадав про можливі жертви з вірменського боку.

Ільхам Алієв переклав усю відповідальність за те, що відбувається на кордоні з Вірменією, на Єреван.

Нагадаємо, 14 жовтня Вірменія висунула Азербайджану звинувачення в серйозних порушеннях прав людини у Міжнародному суді ООН в Гаазі. Єреван просив суд запровадити термінові тимчасові заходи, щоб запобігти порушенню Азербайджаном міжнародної конвенції про запобігання етнічній дискримінації.

Справа випливає з минулорічної війни за спірний регіон Нагірного Карабаху, в результаті якої загинуло понад 6 600 людей. Справи обох держав, які стверджують про порушення Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, ймовірно, триватимуть роками, перш ніж суд ухвалить рішення.

15 листопада Вірменія звинуватила Азербайджан у спробі захопити чотири опорні пункти неподалік Лачинського району у Нагірному Карабасі. За даними Вірменії, військовослужбовці Азербайджану з бронетехнікою намагалися захопити пункти, але після перемовин відступили.

Довідка: 27 вересня 2020 року на кордоні Азербайджану та Вірменії знову загострився конфлікт – у Нагірному Карабасі поновились бої.

Уже 9 листопада 2020 року прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і президент Азербайджану Ільхам Алієв, за посередництва президента Росії Володимира Путіна, підписали мирну угоду, яка фактично означає капітуляцію Вірменії та введення у регіон російських "миротворців".

13 листопада 2020 року Вірменія почала виводити свої війська з Нагірного Карабаху, де вони перебували з початку 1990-х років, а наступного дня до Нагірного Карабаху, згідно з угодою про перемир'я між Вірменією та Азербайджаном, прибули російські "миротворці" з технікою.

Ще раніше, у період із 1988 року по 12 травня 1994 року між Азербайджаном та Вірменією тривала війна на етнічному підґрунті за контроль над Нагірним Карабахом. Однак, військові сутички між країнами не припинилися й після підписання мирного договору.

Читайте також: Рік після війни у Карабаху: Чи вдасться Азербайджану і Вірменії утримати мир

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme