Американський зонд Parker вперше пройшов через корону Сонця (ВІДЕО)

Американський космічний апарат Parker Solar Probe вперше "торкнувся" Сонця – автоматична станція пройшла через один із шарів його атмосфери – корону

Журналіст відділу новин
Американський зонд Parker вперше пройшов…
Фото: Рixabay

Відомо, що Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) запустило зонд для дослідження Сонця Parker Solar Probe 12 серпня 2018 року. Запуск станції відбувся з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида).

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу NASA.

Нещодавно космічний апарат пролетів крізь верхні шари атмосфери Сонця, де температура може досягати 500 000 кельвінів (близько 500 000 градусів Цельсія). При цьому він взяв звідти зразки частинок і магнітних полів.

"Сонячний зонд NASA Parker тепер перебуває у верхніх шарах атмосфери Сонця – його короні – замінивши частинки і магнетичні поля в ньому", – уточнили в NASA.

Фото: Nasa.gov

Зазначається, що на борту станції вартістю близько $1,5 млрд розміщенs чотири комплекти наукових інструментів.

Обладнання захищене оболонкою з вуглепластика товщиною 11,43 см, що дозволяє витримати нагрів до 1 400 градусів Цельсія.

"Нова віха знаменує собою один важливий крок для Parker Solar Probe і один гігантський стрибок у сонячній науці. Точно так само, як посадка на місяць дозволила вченим зрозуміти, як він сформувався, дотик до речовини, з якої складається Сонце, допоможе вченим розкрити важливу інформацію про нашу найближчу зірку і її вплив на Сонячну систему", – вважають у NASA.

Вчені сподіваються, що ця місія дозволить зробити фундаментальний внесок у розуміння причин "нагрівання сонячної корони" і виникнення сонячного вітру (потоку іонізованих частинок, що витікає з сонячної корони).

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2018 року Parker Solar Probe побив рекорд наближення до Сонця, встановлений раніше німецько-американським апаратом Helios 2.

Повідомлялося також, що NASA долучається до створення приватної космічної станції. Йдеться про розробку комерційної космічної станції на низькій навколоземній орбіті.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme