Анекдот: Росія відреагувала на заяву Британії про Україну

Росія назвала анекдотом заяву Британії про те, що Кремль хоче привести до влади в Україні екс-нардепа Євгена Мураєва

Журналіст стрічки новин
Анекдот: Росія відреагувала на заяву Бри…
Фото: Twitter посольства Росії в Лондоні

Посольство Росії у Великій Британії закликало Лондон припинити "небезпечні риторичні провокації з приводу України" та зробити внесок у реальні дипломатичні зусилля щодо забезпечення надійних гарантій європейської безпеки.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Остання новина — про намір Росії привести до влади в Києві колишнього депутата Верховної Ради, який у самій Росії перебуває під санкціями як особа, яка загрожує національній безпеці – зовсім анекдотична", — заявили в російському посольстві.

Російські дипломати також звинуватили Лондон у постійному розпалюванні антиросійських настроїв, а також наголосили на "очевидній деградації" британського експертного потенціалу на російському та українському напрямку.

Нагадаємо, за інформацією Британії, уряд Росії планує привести до влади у Києві проросійського лідера. Потенційний кандидат –Євген Мураєв. Також російська розвідка підтримує контакти із кількома колишніми українськими політиками, серед яких: Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович та Микола Азаров.

Пізніше Мураєв відреагував на заяву британців, що Росія хоче привести його до влади в Україні. Політик зазначив, що перебуває під санкціями РФ через конфлікт з депутатом від "Опозиційної платформи – За життя" Віктором Медведчуком.

Згодом заступник прем'єра Великої Британії, міністр юстиції Домінік Рааб заявив, що Лондон та інші країни готові ввести серйозні економічні санкції проти Росії не лише у разі її вторгнення в Україну, а й за "маріонетковий режим" у Києві.

Як відомо, біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, за 400 км – 143,5 тисячі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme