Арахамія подав ще одне звернення щодо відставки Разумкова

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія подав друге звернення щодо видачі підписних листів про відкликання голови Верховної Ради Дмитра Разумкова із займаної посади

Журналіст відділу новин
Арахамія подав ще одне звернення щодо ві…
Фото: Facebook "Слуга народу"

Давид Арахамія цього разу подав звернення від свого імені, а не від усієї фракції, як було підписано перше звернення.

Новий комплект підписаних листів буде видано невідкладно, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку прес-секретаря голови ВР Ольги Туній.

"Або фракція "Слуга народу" змінила свою позицію, або Голова фракції Давид Арахамія не дуже добре знається на парламентських процедурах", – охарактеризувала ситуацію речниця спікера парламента.

Апарат ВР отримав друге звернення щодо відставки Разумкова, цього разу персонально від Арахамії

Текст звернення Давида Арахамії щодо відсторонення голови ВР Разумкова від займаної посади

Нагадаємо, 18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

Водночас спікер Ради заявив, що відкликати його з посади може лише парламент, оскільки для цього є спеціальна процедура. Разумков повідомив, що станом на тепер така процедура запущена не була, і ніхто з народних депутатів не звертався до нього з такою пропозицією.

Після цього ЗМІ повідомили, що питання відставки Разумкова буде розглядатися на нараді у Трускавці (1-3 жовтня), і голоси за це нібито дійсно є. Самого ж Разумкова на нараду у Трускавці не запросили. 

Сьогодні, 30 вересня, стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення спікера Дмитра Разумкова.

Разумков підтвердив, що колеги прийшли до нього за підписними листами про відкликання з посади голови Верховної Ради. Він уточнив, що відповідну пропозицію подав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Водночас у "слуг" заявили, що відставку Разумкова не обговорювали, а Арахамія має право на власну ініціативу.

Прес-секретар Дмитра Разумкова Ольга Туній повідомила, що перший лист щодо відкликання голови Верховної Ради було направлено від фракції "Слуга народу", а не від імені конкретного народного депутата.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги, здебільшого, і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Крім того, вже продовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являється інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентується увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом. 

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme