"Атака на демократію": Маркарова попередила, що РФ не зупиниться на Україні, якщо буде вторгнення

Якщо Росія нападе на Україну, то інші країни також не будуть у безпеці

Редактор стрічки новин
"Атака на демократію": Маркарова поперед…
Фото: Facebook Оксани Маркарової

Якщо Росія зважиться на вторгнення до України, то в небезпеці будуть і інші країни. Адже на Україні росіяни не зупиняться.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова інтерв'ю СВС News, передає Depo.ua.

Маркарова наголосила, справжня причина можливого нападу Росії на Україну не полягає в тому, що Путін хоче отримати саме Україну, його мета – атака на європейську демократію.

"Причина, по якій Путін напав на нас, не в тому, що він хоче Україну або тільки Україну. Причина полягає в тому, що ми вибрали демократію та у нас є євроатлантичні та європейські устремління. Так що це атака на демократію, і я вважаю, що ніхто не застрахований, якщо Україна зазнає нападу", – сказала посол.

Вона також додала, що Україна не хоче бути частиною Радянського Союзу, Російської імперії чи Російської Федерації.

"Ми хочемо бути суверенними, ми суверенні та ми боремося за свою незалежність. І якщо на Україну і далі буде нападати Росія, то звичайно на Україні вони не зупиняться", – сказала Маркарова.

Дипломатка наголосила, що в інтересах всього цивілізованого світу зараз допомогти Україні.

"Ось чому в інтересах Європи і всього демократичного світу допомогти нам захистити себе, а також показати, що міжнародне верховенство права все ще працює", – сказала вона.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. За даними ЗМІ, документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT. 

За інформацією ЗМІ, Білий дім зустрівся із представниками найкрупніших банків США, щоб обговорити шляхи запровадження санкцій проти Росії в такому форматі, аби це не зруйнувало міжнародну фінансову систему.

Нагадаємо, раніше видання  The New York Times повідомило, що санкції Сполучених Штатів Америки, якими Росії погрожує президент країни Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати економіку РФ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme