Аваков натякнув на некомпетентність оточення Зеленського

Екс-очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков натякнув на некомпетентність команди президента Володимира Зеленського

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Аваков натякнув на некомпетентність оточ…
Фото: МВС

За його словами, ніхто не готовий говорити Зеленському правду, через що той не бачить неадекватність окремих ініціатив.

Про це Аваков заявив під час ефіру передачі "Народ проти" на телеканалі "Україна 24", повідомляє Depo.ua.

"Міністри в уряді повинні говорити те, що повинні говорити, а не те, що сподобається. Вони приходять у кабінет до президента, він каже: "Пропоную те й те". Вони відповідають: "Блискуче. Це геніально, пане президент. Мільярд дерев? Браво!" – сказав він.

Екс-міністр також додав, що при ньому таких ініціатив не могло б бути, оскільки він готовий реалістично оцінювати ситуацію.

"Якби там сидів якийсь шкідливий Аваков, він би сказав: "Який мільярд? Ви що, з глузду з'їхали?". А там немає таких, що кажуть це, немає такої дискусії. І це – гігантська проблема, волюнтаризм. Навіть якщо президент Зеленський хороша людина, він не може це зробити. Будь-яка людина, дай їй всю владу – буде погано", – додав Аваков.

Зауважимо, дещо раніше екс-міністр заявив, що причиною його відставки з посади стало те, що він не зміг порозумітися із Зеленським.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Після цього "слуги народу" зібрали термінове засідання фракції за участю перших осіб держави.

За підсумками засідання стало відомо, що президент України Володимир Зеленський пропонує замінити Авакова народним депутатом від "Слуги народу" Денисом Монастирським.

Згодом Монастирський наголосив, що згода на посаду очільника Міністерства внутрішніх справ (МВС) стала найскладнішим рішенням у його житті.

Водночас заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Аваков не чіпляється за посаду очільника МВС і надалі допомагатиме президенту, якщо він того захоче.

14 липня комітет Верховної Ради із питань правоохоронної діяльності підтримав відставку Авакова і передав це питання на розгляд парламенту.

15 липня Верховна Рада звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ України.

Читайте також: Сім з половиною років у кріслі міністра: Чим запам’ятався Арсен Аваков

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme