Австрія відправить на саміт Кримської платформи очільника МЗС

Австрія підтримала ініціативу України стосовно створення Кримської платформи

Журналіст стрічки новин

Зазначимо, що на установчий саміт, який відбудеться 23 серпня у Києві, прибуде глава австрійського МЗС Александер Шалленберг.

Тим самим Австрія подає чіткий сигнал про підтримку Кримської платформи. Про це повідомили у федеральному міністерстві європейських та міжнародних справ Республіки Австрія, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Австрія буде представлена на установчому заході Кримської платформи 23 серпня 2021 року в Києві міністром закордонних справ Александером Шалленбергом. І цією участю міністра закордонних справ Шалленберга Австрія подає чіткий сигнал про те, що підтримує українську ініціативу зі створення Кримської платформи", – наголосив в австрійському МЗС.

У відомстві додали, що "Австрія вітає ініціативу України зібрати разом міжнародне співтовариство для того, щоб питання неприпустимої незаконної анексії Криму та її наслідків залишалося у міжнародному порядку денному".

"Повага до міжнародного права та повага до територіальної цілісності є наріжним каменем європейського порядку безпеки. Тому Австрія засуджує незаконну анексію і мілітаризацію Кримського півострова Російською Федерацією та підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", – підсумували у міністерстві.

Нагадаємо, днями ми писали, що до Кримської платформи приєднався важливий партнер.

Довідка: "Кримська платформа" – це міжнародна майданчик, покликаний об'єднати зусилля для реінтеграції та деокупації Кримського півострова. Установчий саміт платформи відбудеться 23 серпня в Києві. Низка країн вже відкрито висловили бажання долучитися до роботи платформи, зокрема, Словаччина, Туреччина. Польща та інші.

Читайте також: Кримська платформа: Дієвий інструмент чи піар Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme