UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Азербайджан жорстко відповів на претензії росії: "У нас такої адмін територіальної одиниці як Нагірний Карабах немає"

У Міністерстві оборони Азербайджану жорстко відреагували на претензії та звинувачення росії щодо подій у "Нагірному Карабасі"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Азербайджан жорстко відповів на претензі…
Фото: Pixabay

Зокрема, у відомстві назвали заяви Міноборони рф щодо атаки на регіон азербайджанських військових брехнею.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони Азербайджану.

"25 березня під час телефонної розмови міністра оборони генерал-полковника Закіра Гасанова з міністром оборони російської федерації генералом армії Сергієм Шойгу було обговорено ситуацію, що склалася на території Азербайджану, де тимчасово дислоковано російський миротворчий контингент. У ході бесіди азербайджанською стороною було заявлено, що на пунктах проводиться уточнення позицій та місць дислокації", – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що попри розмову, вранці 26 березня вірменські збройні формування спробували вчинити диверсію. Внаслідок заходів з боку Азербайджану, вірмени були змушені відступити.

"Міністерство оборони заявляє, що Азербайджан прихильний до тристоронньої заяви від 10 листопада 2020 року і не порушував її положень. З жалем зазначаємо, що відповідно до пункту 4 цієї заяви досі не виконано повного виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань з території Азербайджану. Порушує положення заяви Вірменія, а не Азербайджан", – зауважили у Міноборони країни.

Також у відомстві зазначили, що заява Міноборони рф суперечить характеру двосторонніх відносин та Декларації про союзницьку взаємодію.

"На території Азербайджану немає адміністративно-територіальної одиниці під назвою "Нагірний Карабах". Назва села, згаданого у заяві, не Фурух, а Фаррух… Закликаємо Міноборони рф відповідно до положень тристоронньої заяви забезпечити повне виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань з визнаних міжнародним співтовариством територій Азербайджану, не представляти у спотвореній формі рух збройних сил Азербайджану в межах нашої країни, не використовувати вираз "Нагірний Карабах" та правильно вказувати назву територій Азербайджану", – резюмували у прес-службі.

Зауважимо, дещо раніше на росії повідомили, що в районі Нагірного Карабаху запроваджений воєнний стан через вогонь з боку Азербайджану.

Нагадаємо, 11 січня 2022 року повідомлялося про поновлення стрілянини на кордоні Вірменії та Азербайджану й одного загиблого вірменського військовослужбовця. Згодом кількість загиблих зросла до двох.

12 січня президент Азербайджану Ільхам Алієв віддав наказ припинити вогонь на кордоні з Вірменією. За його словами, припинення вогню відбулося на прохання Єревану після смерті восьми вірменських військових.

Довідка: 15 листопада 2021 року Вірменія звинуватила Азербайджан у спробі захопити чотири опорні пункти неподалік Лачинського району у Нагірному Карабасі. За даними Вірменії, військовослужбовці Азербайджану з бронетехнікою намагалися захопити пункти, але після перемовин відступили.

За даними російських ЗМІ, Вірменія збирається попросити президента Росії Володимира Путіна ввести війська для захисту дружньої країни згідно із міжнародними договорами, підписаними обома державами.

16 листопада, президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про поранених азербайджанських прикордонників, звинувативши у ескалації конфлікту Вірменію.

Вірменія ж своєю чергою повідомила про 15 загиблих на кордоні.

22 листопада Вірменія також заявила про одного загиблого зі свого боку кордону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme