UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Війська Азербайджану увійшли в зону росіян у Нагірному Карабасі

Збройні сили Азербайджану увійшли у зону відповідальності російських військ на території Нагірного Карабаху

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Війська Азербайджану увійшли в зону росі…
Фото: МО Азербайджану

Через це в Карабасі запровадили воєнний стан.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ

Зазначається, що ЗС Азербайджану зайшли в зону відповідальності російського "миротворчого" контингенту на території Карабаху і виставили спостережний пост. Також азербайджанські військові з 24 по 25 березня завдали чотири удари БПЛА "Bayraktar-TB 2" по підрозділах Нагірного Карабаху в районі населеного пункту Фурух.

Зауважимо, 18 березня стало відомо, що керівництво так званої рф планувало перекинути в Україну деякі підрозділи своїх військ з бази у Вірменії.

Нагадаємо, 11 січня 2022 року повідомлялося про поновлення стрілянини на кордоні Вірменії та Азербайджану й одного загиблого вірменського військовослужбовця. Згодом кількість загиблих зросла до двох.

12 січня президент Азербайджану Ільхам Алієв віддав наказ припинити вогонь на кордоні з Вірменією. За його словами, припинення вогню відбулося на прохання Єревану після смерті восьми вірменських військових.

Довідка: 15 листопада 2021 року Вірменія звинуватила Азербайджан у спробі захопити чотири опорні пункти неподалік Лачинського району у Нагірному Карабасі. За даними Вірменії, військовослужбовці Азербайджану з бронетехнікою намагалися захопити пункти, але після перемовин відступили.

За даними російських ЗМІ, Вірменія збирається попросити президента Росії Володимира Путіна ввести війська для захисту дружньої країни згідно із міжнародними договорами, підписаними обома державами.

16 листопада, президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про поранених азербайджанських прикордонників, звинувативши у ескалації конфлікту Вірменію.

Вірменія ж своєю чергою повідомила про 15 загиблих на кордоні.

22 листопада Вірменія також заявила про одного загиблого зі свого боку кордону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme