Пашинян заявив про бажання підписати з Азербайджаном мирну угоду щодо Карабаху

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про бажання підписати з Азербайджаном мирний договір щодо Нагірного Карабаху

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Пашинян заявив про бажання підписати з А…
Фото: Facebook Нікола Пашиняна

Очільник уряду Вірменії під час відеоконференції з президентами Франції та Азербайджану Еммануелем Макроном і Ільхамом Алієвим наголосив на необхідності довгострокового врегулювання конфлікту на Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу прем'єра Вірменії.

Зокрема, Пашинян зазначив важливість підписання мирної угоди під співголовою Мінської групи ОБСЄ. Лідери трьох країн також обмінялися думками щодо розв'язання гуманітарних проблем та розблокування регіональних інфраструктур.

Зауважимо, у грудні 2021 року Пашинян вже заявляв про бажання укласти мирну угоду з Азербайджаном щодо Нагірного Карабаху.

Нагадаємо, 11 січня 2022 року повідомлялося про поновлення стрілянини на кордоні Вірменії та Азербайджану й одного загиблого вірменського військовослужбовця. Згодом кількість загиблих зросла до двох.

12 січня президент Азербайджану Ільхам Алієв віддав наказ припинити вогонь на кордоні з Вірменією. За його словами, припинення вогню відбулося на прохання Єревану після смерті восьми вірменських військових.

Довідка: 15 листопада 2021 року Вірменія звинуватила Азербайджан у спробі захопити чотири опорні пункти неподалік Лачинського району у Нагірному Карабасі. За даними Вірменії, військовослужбовці Азербайджану з бронетехнікою намагалися захопити пункти, але після перемовин відступили.

За даними російських ЗМІ, Вірменія збирається попросити президента Росії Володимира Путіна ввести війська для захисту дружньої країни згідно із міжнародними договорами, підписаними обома державами.

16 листопада, президент Азербайджану Ільхам Алієв розповів про поранених азербайджанських прикордонників, звинувативши у ескалації конфлікту Вірменію.

Вірменія ж своєю чергою повідомила про 15 загиблих на кордоні.

22 листопада Вірменія також заявила про одного загиблого зі свого боку кордону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme