Байден не виключив, що війська США залишаться в Афганістані після завершення місії

Військові США можуть залишитися в Афганістані після 31 серпня – дня, коли мала б завершитися військова місія Сполучених Штатів

Редактор стрічки новин
Байден не виключив, що війська США залиш…
Фото: ЕРА

Американські війська можуть залишитися в Афганістані після 31 серпня, якщо це буде необхідно для того, щоб евакуювали всіх громадян США з країни, а також афганців, що співпрацювали з урядом США.

Про це заявив президент США Джо Байден в інтерв’ю ABC News, передає Depo.ua.

"Американці повинні розуміти, що ми постараємося зробити це до 31 серпня. Якщо ми цього не зробимо, то визначимо тоді, хто залишиться… Якщо залишаться американські громадяни, ми залишимося, щоб вивезти їх усіх", - розповів Байден.

За його словами, крім 10-15 тис. американців, яких необхідно евакуювати, США також хочуть вивезти з країни від 50 тис. до 65 тис. афганців.

"Наші зобов'язання полягають у тому, щоб вивезти всіх, кого можемо, і всіх, хто повинен виїхати. Це мета. Це те, що ми робимо зараз. Це шлях, по якому ми йдемо. І я думаю, що ми цього доб'ємося", – сказав американський президент.

Але, додав він, щоб зробити це до кінця місяця, потрібно прискорити евакуацію.

Нагадаємо, рейтинг схвалення президента Джо Байдена впав на 7 процентних пунктів і досяг найнижчого рівня за цей рік (46%) після повалення в Афганістані підтримуваного США уряду та переходу влади у країні до представників радикального руху "Талібан". 

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати Америки продовжать боротися із світовим тероризмом, не задіюючи в цьому Збройні сили. 

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: І нас кинуть як Афганістан: Чому українці знову повторюють дурниці за російською пропагандою

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme