Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору, нагадавши, що США роблять це кожного року

Президент США Джо Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років та наголосив, що в країні це роблять кожного року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору…
Фото: ЕРА

За його словами, у США урочисто вшановують жертви невинних українців під час Голодомору. Окрім цього він наголосив на необхідності підтримати всіх, хто зараз страждає від ярма тиранії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Білого дому.

"Кожного листопада ми урочисто вшановуємо і віддаємо належне мільйонам невинних українців, які страждали і вмирали під час Голодомору у 1932-1933 роках. Чоловіки, жінки і діти, які втратили свої життя під час цього голоду, були жертвами жорсткої політики та умисних дій режиму Йосипа Сталіна", – зауважив Байден.

Президент США підкреслив важливість запобігання подібним трагедіям у майбутньому.

"Український народ подолав жах Голодомору, продемонструвавши свій дух і стійкість, і зрештою створивши вільне та демократичне суспільство. Пам’ятаючи про біль і жертв Голодомору, Сполучені Штати також підтверджують нашу відданість сьогоднішньому народу України та нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Зеленський у липні на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Гуманітарна політика"  заявив – друга черга Національного музею Голодомору буде добудована до 90-х роковин тієї трагедії.

А у вересні 2020 року він вимагав знайти і покарати тих, хто осквернив скульптуру "Гірка пам'ять дитинства", що знаходиться на території музею.

Додамо, що "Квартал 95" Володимира Зеленського до обрання його президентом жартував з Віктора Ющенка, який і ініціював створення Національного музею Голодомору, використавши щодо третього президента України фразу "синьор Голодомор".

Довідка: Національний музей Голодомору-геноциду – це національний музей в Києві, розташований на Печерську. Музей утворили за наказом Кабінету міністрів 8 липня 2009 року. Відкриття музею відбулося у серпні 2009 року.

Перша черга Національного музею Голодомору-геноциду (Меморіал жертв Голодомору) зведена у 2008–2010 роках для увічнення пам'яті мільйонів людей, які загинули від штучно створеного у 1932–1933 рр. керівництвом СРСР голоду. 

Музей складається з меморіальної частини (Свіча пам'яті, скульптура дівчинки з колосками в руках "Гірка пам'ять дитинства" на площі "Жорна долі", янголи при вході до меморіалу, Алея "Чорні дошки") та Зали пам'яті, що фактично виконує функцію музею.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme