Зеленські у Вашингтоні відвідали Меморіал жертв Голодомору

Президентське подружжя під час візиту до США вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років

Журналіст відділу новин
Зеленські у Вашингтоні відвідали Меморіа…
Фото: прес-соужба президента

Володимир Зеленський та перша леді поклали символічні сніпки пшениці до підніжжя Меморіалу.

Після цього президенту розповіли про історію створення пам'ятника, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу глави держави.

У своїй заяві, зробленій під час відвідин Меморіалу, Зеленський заявив, що Голодомор був "однією з найстрашніших трагедій в історії нашого народу та всього людства".

Нагадаємо, що Зеленський у липні на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Гуманітарна політика"  заявив – друга черга Національного музею Голодомору буде добудована до 90-х роковин тієї трагедії.

А у вересні 2020 року він вимагав знайти і покарати тих, хто осквернив скульптуру "Гірка пам'ять дитинства", що знаходиться на території музею.

Додамо, що "Квартал 95" Володимира Зеленського до обрання його президентом жартував з Віктора Ющенка, який і ініціював створення Національного музею Голодомору, використавши щодо третього президента України фразу "синьор Голодомор".

Довідка: Національний музей Голодомору-геноциду – це національний музей в Києві, розташований на Печерську. Музей утворили за наказом Кабінету міністрів 8 липня 2009 року. Відкриття музею відбулося у серпні 2009 року.

Перша черга Національного музею Голодомору-геноциду (Меморіал жертв Голодомору) зведена у 2008–2010 роках для увічнення пам'яті мільйонів людей, які загинули від штучно створеного у 1932–1933 рр. керівництвом СРСР голоду. 

Музей складається з меморіальної частини (Свіча пам'яті, скульптура дівчинки з колосками в руках "Гірка пам'ять дитинства" на площі "Жорна долі", янголи при вході до меморіалу, Алея "Чорні дошки") та Зали пам'яті, що фактично виконує функцію музею.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme