"Безпечний продукт": У Мінцифри сказали, як працює "Дія" після масштабної хакерської атаки на урядові сайти

У Міністерстві цифрової трансформації України повідомили, що мобільний застосунок "Дія" після хакерської атаки на урядові сайти працює в штатному режимі, тоді як портал поки що відключено

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Безпечний продукт": У Мінцифри сказали,…
Фото: Прес-служба Мінцифри

При цьому витоку персональних даних внаслідок хакерської атаки нібито не відбулося.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на офіційну заяву Мінцифри у зв’язку з хакерською атакою на урядові сайти.

"У ніч з 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів, зокрема МЗС, МОН та інші. Зловмисники на головних сторінках цих сайтів розмістили повідомлення провокаційного характеру. Роботу більшої частини атакованих державних ресурсів вже відновлено", – розповіли у відомстві.

Наголошується, що контент сайтів при цьому залишився без змін. Сайти відновлять роботу вже найближчим часом. 

У Мінцифри уточнили, що мобільний застосунок "Дія" працює в штатному режимі. Водночас портал "Дія" відключено, як і низку інших урядових сайтів.

Це необхідно для локалізації проблеми та запобігання поширення атаки на інші ресурси.

"Дія – безпечний продукт, що не зберігає персональні дані, а лише відображає їх із реєстрів", – нагадали у міністерстві.

Уточнюється, що зараз Держспецзв'язку спільно зі Службою безпеки України та Кіберполіцією збирає цифрові докази та займається розслідуванням інциденту.

У Мінцифри сказали, як працює "Дія" після масштабної хакерської атаки на урядові сайти

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. На них розмістили текст із погрозами громадянам українською, російською та польською мовами.

У зверненні хакерів стверджувалося, буцімто всі особисті дані українців були "завантажені в загальну мережу", а всі дані на персональних комп'ютерах "будуть знищені без можливості відновлення".

Внаслідок хакерської атаки постраждали офіційні сайти Кабінету міністрів України, Міністерства освіти й науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства розвитку громад і територій, Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Міністерство аграрної політики та продовольства, Державної казначейської служби, Державної служби із надзвичайних ситуацій тощо.

Працювати перестав також портал "Дія".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme